Nieuws

Van Viking tot vakmanschap: Thermowood als materiaal voor tinyhouse

Tinyhouse thermowood

Van Viking tot vakmanschap: Thermowood als materiaal voor tinyhouse

Bij Tinyrebel streven we altijd naar groots leven met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dat wist je al, maar je wilt natuurlijk weten hoe we dat doen. Dat doen we op een net zo rebelse manier als de Vikingen! Oke, oke, dat is misschien een tikkeltje overdreven, maar we komen aardig in de buurt. Onze rebels zijn ijdel, zoals jij en ik. En soms ook echte koukleumen. Daarom kleden we ze aan met Thermowood. Dit geeft ze een duurzame en warme uitstraling. In deze blog lees je alles over het ontstaan, de behandelmethode en de voordelen van dit fantastische materiaal. Lees snel verder.

Van Viking naar puur vakmanschap

Weet jij hoe Vikingen vroeger hun schepen beschermden tegen het zoute water? Dat deden ze met vuur. In de jaren ’90 namen de Finnen deze methode over en brachten het naar een hoger niveau. En zo werd het fenomeen Thermowood geboren. Hier wordt meestal hout voor gebruikt dat afkomstig is van Europese naaldhoutsoorten. Dit wordt verhit tot temperaturen van maximaal 215 graden Celsius voor 48 uur. Poeh, dat is nog heter dan in onze hottubs! Tijdens de hittebehandeling komt alleen warmte en stoom aan bod, geen chemicaliën. Puur vakmanschap en respect voor de natuur dus.

Thermowood heeft een heleboel voordelen

Dankzij de hittebehandeling wordt de duurzaamheid en stabiliteit van het hout aanzienlijk verhoogd. Daarnaast krijgt het hout een verhoogde weerstand tegen vocht, schimmels en insectenplagen. Wij rebels moeten natuurlijk weer overdrijven, dus zoals je je vast wel kan bedenken; dat zijn nog lang niet alle voordelen. De hittebehandeling met stoom fungeert ook een beetje als beautybehandeling voor het hout. Naast dat het resultaat prachtig is om te zien, gaat Thermowood ook een lange tijd mee. Bovendien is het ontzettend milieuvriendelijk.

Thermowood als materiaal voor onze tinyhouses

Duurzaamheid staat centraal bij alles wat we doen bij Tinyrebel en het gebruik van Thermowood sluit hier volledig bij aan. Het is duurzaam en milieuvriendelijk, maar ook heel veelzijdig. Wereldwijd wordt dit bijzondere materiaal gebruikt voor gevelbekleding, vloeren, meubels en veel meer. Je kan het zo gek niet bedenken. Bij Tinyrebel gebruiken we Thermowood als materiaal voor de buitenkant van onze tinyhouses. Het geeft onze natuurhuisjes een warme en natuurlijke uitstraling met een vleugje rustieke charme. Op deze manier brengen we duurzaamheid en comfort samen in slimme tiny houses uit Zeeland. Zo staat elke tinyhouse voor het maken van milieubewuste keuzes. Tegelijkertijd is het een investering in een groenere toekomst.

 

Wil je meer weten over onze tinyhouses en duurzaam wonen? Kom gerust eens langs om te kletsen in onze showroom in Middelburg!