Technologie

Werkwijze

Bij Tinyrebel vind je de perfecte mix van liefde voor mensen, de natuur en doordacht design. Maar hoe worden onze tinyhouses gemaakt? Lees het hieronder.

Al onze compacte woningen krijgen wanden en daken van Cross Laminated Timber (CLT). Dit is niet zomaar hout, maar een soort superheld onder de bouwmaterialen. Deze kruislings verlijmde houtconstructie is CO2-neutraal, supersterk en geeft de Tinyrebels die stevige basis waar we trots op zijn.

 

Laten we het nu eens over de warmte hebben. Niemand houdt toch van koude voeten? Daarom isoleren we de tiny houses standaard met Kingspan isolatie, wat je een knusse en energiezuinige plek geeft. Als je liever voor volledig ecologisch gaat, hebben we ook Steico houtwolisolatie. Rechtstreeks uit de natuur.

 

En dan nu de buitenkant. De Tinyrebels zijn net zo ijdel als jij en ik, dus moeten ze er wel goed uitzien. We kleden ze aan met Thermowood. Hout dat gestoomd is voor die mooie en duurzame uitstraling. Onderhoud? Bijna overbodig!

 

Het dak, dat is gewoon de kroon op de Tinyrebel. Met Firestone dakbedekking kun je wel 40 jaar zorgeloos genieten. Maar als je écht van groen houdt, kies je natuurlijk voor een groen sedumdak. Dat geeft nog eens een boost in biodiversiteit. Zo wordt jou plekje 1 met de natuur.

Hoe worden tiny houses gemaakt?

De optimale bouwmethode

Onze rebels hebben meer nodig dan alleen de juiste bouwmaterialen. Daarom worden ze damp open gebouwd. Wanneer je binnenstapt, merk je gelijk het verschil met de gebruikelijke dampdichte bouwmethode. Maar ja, wij zijn rebels. Wij doen het graag anders. En beter. Want op deze manier zorgen we voor een veel beter en comfortabeler binnenklimaat.

 

Dat zijn natuurlijk niet de enige voordelen. Zeg maar dag tegen schimmelvorming en dure installaties. En dat allemaal dankzij onze rebelse manier van denken.

Moderne Tinyrebels met strakke lijnen
Tinyrebels gaan volledig op in de natuur
Tinyrebels hebben een tijdloos interieur

Moderne Tinyrebels met strakke lijnen

Tinyrebels gaan volledig op in de natuur

Tinyrebels hebben een tijdloos interieur

1

Ons Zeeuwen bin (energie)zuunig! Daarom krijgen de rebels altijd voldoende zware isolatie in de vloer, de wanden en het dak. Als kers op de taart krijgen ze triple beglazing voor het ultieme comfort. Warmte mag dan niet missen. Daarvoor kies je uit diverse verwarmingssystemen.

2

Dat jouw smaak anders is dan die van een andere mede-rebel, dat weten we. Daarom kun je je Tinyrebel helemaal indelen zoals jij wilt. Ook op het gebied van buitenbekleding heb je keuze. Standaard worden ze uitgevoerd in Thermowood Noord europees grenen, wat overigens ook in diverse soorten verkrijgbaar is. Maar wil je liever prachtige Radiata? Aan jou de keus

Een zuinige en comfortabele Tinyrebel

Tinyrebel: alsof je de perfecte partner date

Flexibiliteit is toch alles wat je zoekt? Wil je meer ruimte? Dan maken we voor jou een mega rebel door meerdere tiny houses aan elkaar te koppelen. En dat doen we echt razendsnel. In 1 dag kunnen wij een mega rebel voor je realiseren. Het is ook mogelijk om je Tinyrebel als tijdelijk gebouw te gebruiken.

Wat je ook kiest. De Tinyrebel is flexibel, duurzaam gebouwd en brengt minimale onderhoudskosten met zich mee. Waren alle partners maar zo!

Tiny vragen. Grote antwoorden

Wat kost een tiny house van Tinyrebel?

Een Tinyrebel kost minimaal € 84.000 inclusief transport en btw. Onze rebels zijn superflexibel met gigantisch veel mogelijkheden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Nou, dat zijn er nogal wat! Een Tinyrebel is 3,4 meter breed, maar je kan de breedte laten uitbreiden tot 4 meter. Dat betekent wel dat hij wat extra begeleiding nodig heeft om op zijn plek te komen. Qua lengte kan je helemaal je lol op tot een maximum van 12 meter. Daarnaast is het mogelijk om 2 Tinyrebels te koppelen tot 1 mega rebel.

Hoe lang duurt het voordat mijn Tinyrebel klaar is?

Zo, de knoop is doorgehakt en je hebt je handtekening gezet. Nu nog even 16-18 weken wachten tot hij klaar en op bestemming is. Lekker fantaseren over wanneer je in je Tinyrebel woont geeft een hoop voorpret. Zo vliegt de wachttijd ook nog eens voorbij. Daarna is het plug and chill. Eenmaal op locatie, staat hij binnen 1 dag.

Hoe werkt de elektriciteit?

De rebels zijn fully electric en gasvrij. Het enige wat je nodig hebt is water en elektriciteit en natuurlijk een riolering

Onze standaard, jouw keuze

Standaard:

Opties:

Laag energieverbruik door goede isolatie

Smart Home installatie

Buitenwand voorzien van Thermowood

Zonnepanelen

CLT (cross laminated timber)

Fundering

Volledige sanitair en elektrische installatie

Veranda

PVC kozijnen

Pergola

Triple beglazing

Vloerverwarming

Standaard:

Laag energieverbruik door goede isolatie

Buitenwand voorzien van Thermowood

CLT (cross laminated timber)

Volledige sanitair en elektrische installatie

PVC kozijnen

Triple beglazing

Vloerverwarming

Opties:

Smart Home installatie

Zonnepanelen

Fundering

Veranda

Pergola