Technologie

Werkwijze

Tinyrebels zijn lief voor het milieu én voor hun bewoners. Deze combinatie vraagt om een speciale aanpak, en hierdoor voldoen aan het bouwbesluit en de BENG. Wij leggen je graag uit hoe onze Tinyrebels op de wereld komen.

Voor al onze Tinyrebels maken wij gebruik van CLT (cross laminated timber). Dit is een kruislings verlijmde hout constructie die wij gebruiken voor onze wanden en daken van de Tinyrebels. Dit is Co2 neutraal bouwmateriaal wat zorgt voor een robuuste draagconstructie.

Standaard maken wij gebruik van Kingspan isolatie. Dit zorgt dat je het in de winter ook lekker warm hebt! Als je kiest voor volledig ecologisch dan passen wij Steico houtwol isolatie toe, dit komt rechtstreeks uit de natuur.

Om de buitenkant af te werken, gebruiken wij thermowood. Dit hout is thermisch behandeld door middel van stoom, vandaar de naam, waardoor het enorm duurzaam is en bijna geen onderhoud meer nodig heeft.

Het dak wordt afgewerkt met firestone dakbedekking. Hier heb je wel minstens 40 jaar geen omkijken naar. Wil je helemaal opgaan in de natuur? Dan hebben wij ook nog een sedum dak. Dit zorgt voor een grotere biodiversiteit.

Een optimale bouwmethode

Met alleen de juiste materialen ben je er nog niet. Ook de toepassing ervan speelt net zo’n belangrijke rol. Tinyrebels worden daarom damp open gebouwd.

Wanneer je onze damp open Tinyrebels binnenstapt merk je direct het verschil met de gebruikelijke dampdichte bouwmethodes. Het binnenklimaat is namelijk veel beter en comfortabeler.

Behalve dat het allemaal lekkerder aanvoelt, heb je nog een paar extra voordelen. Zo is schimmelvorming verleden tijd. Ook heb je voor een gezond binnenklimaat geen dure installaties meer nodig.

Moderne Tinyrebels met strakke lijnen
Tinyrebels gaan volledig op in de natuur
Tinyrebels hebben een tijdloos interieur

Moderne Tinyrebels met strakke lijnen

Tinyrebels gaan volledig op in de natuur

Tinyrebels hebben een tijdloos interieur

1

Energiezuinigheid is ook één van onze speerpunten. Daarom geven wij onze Tinyrebels voldoende zware isolatie in de vloer, de wanden en het dak. De finishing touch biedt de tripel beglazing die de Tinyrebel super comfortabel maakt. Voor de ideale warmte kun je kiezen uit diverse verwarmingssystemen.

2

Smaken verschillen en daar hebben wij rekening mee gehouden. Je kunt een Tinyrebel daarom volledig indelen en inrichten zoals jij dat wilt. Ook de buitenbekleding is variabel. Standaard worden Tinyrebels uitgevoerd in Thermowood wat in diverse soorten verkrijgbaar is. Maar Noord-Europees grenen of het prachtige Radiata is ook mogelijk.

Een zuinige en comfortabele Tinyrebel

Tinyrebel: van alle markten thuis

Een Tinyrebel blinkt uit in flexibiliteit. Wil je bijvoorbeeld meer ruimte? Dan koppelen wij gewoon meerdere Tinyrebels tot een grote Tinyrebel. Dit kan ook nog eens razendsnel. Wist je dat wij een dergelijke extra grote Tinyrebel in één dag kunnen realiseren? Ook kun je een Tinyrebel als tijdelijk gebouw gebruiken.

Zo zie je dat een dergelijke Tinyrebel heel veel mogelijkheden biedt. Wat voor type Tinyrebel je ook kiest? Dankzij de bouw met duurzame materialen heb je altijd minimale onderhoudskosten!

Je vraagt. We antwoorden.

Wat kost een Tinyrebel?

Een Tinyrebel heeft natuurlijk vele mogelijkheden, daarom is het moeilijk om een precieze prijs te noemen. Een Tinyrebel is te koop vanaf €72.000 inclusief transport en BTW.

Wat zijn de mogelijkheden?

Met de aankoop van een Tinyrebel heb je vele mogelijkheden! Een Tinyrebel heeft als breedte 3,40 meter, het is mogelijk om deze uit te breiden naar 4 meter, echter heeft deze Tinyrebel dan wat extra begeleiding nodig om op zijn plekje te komen. De maximale lengte is 12 meter. Het is ook mogelijk om twee huisjes te koppelen tot één grote Tinyrebel.

Hoe lang duurt het voordat mijn Tinyrebel klaar is?

Vanaf de dag dat je je handtekening zet, duurt het nog 16 tot 18 weken voordat hij gereed is. Wachten is natuurlijk nooit leuk, maar je krijgt er een mooie Tinyrebel voor terug. Hierna is het plug and chill, want staat hij binnen een dag!

Hoe werkt de elektriciteit?

De Tinyrebels zijn fully electric en zijn dan ook gasvrij. Je hebt alleen water en elektriciteit nodig!

Onze standaard, jouw keuze

Standaard:

Opties:

Laag energieverbruik door goede isolatie

Smart Home installatie

Buitenwand voorzien van Thermowood

Zonnepanelen

CLT (cross laminated timber)

Fundering

Volledige sanitair en elektrische installatie

Veranda

PVC kozijnen

Pergola

Triple beglazing

Vloerverwarming

Standaard:

Laag energieverbruik door goede isolatie

Buitenwand voorzien van Thermowood

CLT (cross laminated timber)

Volledige sanitair en elektrische installatie

PVC kozijnen

Triple beglazing

Vloerverwarming

Opties:

Smart Home installatie

Zonnepanelen

Fundering

Veranda

Pergola