Groen, groener, Tinyrebel

Ben jij klaar voor de overstap naar een duurzame levensstijl?

Duurzaam wonen? Dat is zo 2020! Al vanaf het begin gaan we een stapje verder: het bouwen van een woning die duurzaam en ecologisch is. We heten niet voor niets Tinyrebel, we doen het net even anders.

Met onze woningen maken we een krachtig statement. We laten zien dat het kan: ecologisch, comfortabel én duurzaam. Onze woningen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee én je gezondheid.

Building a new generation

Hout is de basis!

De woningen bouwen we volledig op uit hout, wat CO2 opslaat in plaats van het uit te stoten. Het gebruik van natuurlijke materialen staat centraal. Maar dat is niet alles. We ontwerpen onze woningen niet alleen met oog voor de juiste bouwmaterialen, maar ook met doel om energie zuinig te leven.

Hoe doen we dat? Het idee is simpel; hoe minder warmte er uit gaat, hoe minder warmte je er in moet stoppen. We isoleren onze woningen veel beter dan de norm, en bouwen de woning luchtdicht. Hierdoor blijft de warmte binnen in de winter en de koelte binnen in de zomer. Dit bespaart u energie én geld!

Daarbij worden de woningen verwarmd met energiezuinige technieken zoals infrarood vloerverwarming en/of warmtepompen. We hebben afscheid genomen van fossiele brandstoffen. En met het opwekken van je eigen energie via de zonnepanelen op het dak verminder je ook nog je CO2-uitstoot. Voeg je een accu pakket toe aan je huisje dan sla je deze energie op voor later gebruik. Zo ben je minder afhankelijke van het energienet en bespaar je nog meer geld.

Ook de kleine beetjes kunnen een verschil maken voor het milieu en jou portemonnee. Daarom zijn al onze woningen voorbereid om je wc door te spoelen met regenwater. Aan jou de keuze!

Of wat dacht je van een ecologisch groen dak? Goed voor de biodiversiteit, beschermt je dakbedekking, absorbeert regenwater, verlaagt de temperatuur en is ook nog eens goed te combineren met zonnepalen. Zo gaat je woning helemaal op in de natuur.

Modulair bouwen = duurzaam wonen

Wij gaan voor efficiënt en duurzaam bouwen. Daarom worden onze woningen gebouwd in een gecontroleerde omgeving in een fabriek. Hierdoor kunnen we materialen efficiënter gebruiken en verspilling minimaliseren. Dit resulteert in minder transportbewegingen. Niet alleen van het materiaal, ook van personeel. We komen pas op de bouwplaats wanneer het tijd is voor de laatste stap; het plaatsen van de modules. Dit gebeurt binnen een dag dus ook hier weer minimale overlast en transportbewegingen.

Lees onze blogs

Meer info?

Meer weten over de voordelen van luchtdicht of modulair bouwen? Lees verder in onze blog over modulair bouwen.

Lees meer